Bulaşık Makinesi Tableti Üretim Kampanyası

Bu ürünleri alarak katkıda bulunabilirsiniz.

Kampanyanın durumu

Ürün Satılan Miktar Toplam
Retinol Set 2
Retinol Set 2
905 232.250,00TL
Retinol Set 3
Retinol Set 3
1524 436.700,00TL
Retinol Set 1
Retinol Set 1
1464 336.645,00TL
genel bakım seti
genel bakım seti
1392 283.500,00TL
Yağlı Cilt Bakım Seti
Yağlı Cilt Bakım Seti
772 155.780,00TL
Erkekler İçin Cilt Bakım Seti
Erkekler İçin Cilt Bakım Seti
695 174.300,00TL

Tamamlanan miktar

1.619.175,00TL
15,000,000TL
%10.79

Bir Düşü Gerçek Kılmak

Birkaç ay önce tüketicilerden gelen “bulaşık makinesi tableti çok pahalı, yerli kaliteli tablet bulamıyoruz, boykot yapıyoruz, alternatifleri lazım” çağrılarına kayıtsız kalamayıp araştırma yapmaya başladık. Hatta ar-ge cihazı alımı için bir indirim kampanyası organize ettik, tüketicinin yoğun desteği inanılmazdı.

Başka bir inanılmaz şey ise çalışmalar ve araştırmalarda gördüklerimizdi. Kaliteli bir tabletin yaklaşık olarak 1.5 dolar kilo maliyetli yani bugünkü kurla 45 lira olan toz karışımın 500 gr olarak preslendiğinde hammaddesi 25 liraya mal edilen tabletlerin 200-300 liralara satılmasıydı. Zaten onca televizyon reklamı, ünlü yüz kullanımı ve tanıtımın başka açıklaması olamazdı, tüketici izlediği reklamın parasını ürünle birlikte ödüyordu.

Peki bu süreçte ne yaşadık? Birçok üründe tüketici memnuniyetsizliğinin nedenlerini gözlemledik, anlamsız biçimde maliyeti satış fiyatına oranla hiçbir yük getirmeyecek hammaddelerin daha uygun fiyatlı ürünlerde kullanılmadığını da hayretle gözlemledik. Yani iyi bir ürün yapmak için hiç uğraşılmamış olduğunu da gözlemledik.

Mikro ölçekte günde 50.000 adet tablet üretecek bir tesisin 500 bin dolar, 15 milyon liraya kurulacağını hesapladık. Yani yaklaşık olarak günde bu ülkede bulaşık makinesi tabletine harcanan para ile yerli ve kaliteli üretim yapılabilir.

Acı olan bir lüks araba, cip veya daire parasına yapılacak bir tesiste minimum 15-20 kişinin istihdam edilebilecek ve cari açığın düşürülebilecek olmasına, tüketicinin daha uygun fiyata ürün kullanabilecek olmasına rağmen, kimsenin bugüne kadar bu işlere girmemiş olmasıdır. Elbette yerli ufak üretimler ve markalar var ancak fiyatlamaları ve ürün performansları yeterli değil.

Ancak geleceği, her geçen gün daha yoksullaşan insanların ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılayanların yazacağı bir dönemdeyiz. Bütün dünyada artan nüfus, fiyatı artan mal ve hizmetleri daha erişilmez kılıyor. Bu yüzden de bu üretimi bağımsız tutmak amacındayız.

Kısacası üretime başlamak için gerekli parayı toplamak için sizlere uygun fiyatlı setler satma kararı aldık. Kampanya sayfasında hedefe ne kadar yaklaştığımızı göstereceğiz. Hedef planlamada ilk 100.000 doları bulduğumuzda, fabrikayı kiralayacağız. Tüm aşamaları da sizlerle paylaşacağız.

Bulaşık makinesi tabletinde hammadde maliyetinden, kiralara, ambalajlar ve işçiliğe varana kadar tüm maliyetleri kalem kalem yazıp %30 karla ürün satacağız. Esas amacımız uygun fiyatlı alternatif bir ürünle piyasayı regüle etmek. Bunu birçok kozmetik üründe zaten kısmen yapabiliyoruz, bilinçli tüketici fiyatların aşırı şişmesine mani olduğumuzu görecektir. Tüm tüketicinin ihtiyacını karşılayamayacağımız bir kesinlik. Ama fiyatların tüketici lehine artmamasını sağlayacağımız da kesin. 

Son 4 ayda bulaşık makinesi tabletlerinin fiyatlarını yakından izliyoruz, işçilik ve kurdaki artışa rağmen fiyatların artmadığını hatta düştüğünü de gözlemlemişsinizdir. Bunun en büyük nedeninin boykot olduğunu düşünüyoruz. Yani alternatifler çıktıkça piyasaların dengelenmesi, tüketicinin daha ucuz ve nitelikli ürünlere erişebilmesi sağlanmış oluyor.

Özetle tüm tüketicileri, fon için hazırlanan indirimli setleri almaya, görselleri ürünleri ve amacımızı X, Instagram, Tiktok, gibi platformlarda paylaşmaya çağırıyoruz. Ayrıca gönlünden daha fazla kopan sevgili dostları yurtiçinde bu ürünlerden alıp eşe dosta dağıtmaya çağırıyoruz. 

Halkımızın bize olan güveninin farkındayız, bizi yarı yolda bırakmayacaklarını biliyoruz, bu fonlama ile uzun vadede başarılabileceklerin hayali bile inanılmaz güzel. Birçok girişimci gence ilham olabilecek, uzun yıllar anlatılabilecek bir şey başaracağımıza inancımız tam. Bu yoksul halkın sağduyusuna, güvenine layık olmaya çalışacağız. Sonuçta bu toprakların çocukları olarak gidecek başka yerimiz yok. O yüzden bu ülkeyi her anlamda güzelleştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak hepimizin görevi. Bu bir bulaşık makinesi tableti üretmekten tutun da başka ihtiyaçlara çözüm bulmaya kadar uzanan bir iş, hepimiz daha çok çalışmalı ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmalıyız.

Bir düşü gerçek kılarsak, diğer düşleri başarmamamız için hiçbir sebep kalmaz. İnsanlık tarihi hayal edip, sonra bu hayal için harekete geçenlerin, zorluklar karşısında yılmayanların, karşısındaki güçlüklere ve güçlülere karşı durabilenlerin öyküleriyle dolu. Şimdiden alışverişler ve paylaşımlar için teşekkür ederiz.