Badem Yağı

Badem Yağı
Badem Yağı
Badem Yağı
Badem Yağı
Badem Yağı
Badem Yağı
Badem Yağı
  • Stok Durumu: Ortalama 3 İş Gününde Kargo
  • Ürün Kodu: 30 ml
  • Marka: doa
  • 10,00TL
  • 7,50TL

Badem Yağı doa badem yağı cildiniz ve saçlarınıza kullanabileceğiniz çok amaçlı bir bakım yağıdır.
Kullanımı: Cildinizde veya saçlarınızda bakım yapmak istediğiniz bölgeye……

Badem Yağı

doa badem yağı cildiniz ve saçlarınıza kullanabileceğiniz çok amaçlı bir bakım yağıdır.

Kullanımı: Cildinizde veya saçlarınızda bakım yapmak istediğiniz bölgeye yeteri kadar badem yağı sürerek kullanabilirsiniz.

Uyarılar: Haricen kullanım içindir. Göze temasından kaçınınız. Oda sıcaklığının altında serin ve kuru yerlerde, kapağı kapalı olarak çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz.

İçindekiler: prunus amygdalus dulcis oil (sweet almond oil)

Badem

Badem, gülgillerin alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türüdür. Badem bu ağacın meyvesidir. Badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur. Badem kuruyemiş tüketimi, şekerlemeler ve yağı için üretilmektedir.

Badem Yağı Nedir

Badem yağ olarak acı badem yağı ve tatlı badem yağı olarak ikiye ayrılır. Dünyada en çok kullanılan yağ tatlı badem yağıdır. Dünyada en çok badem yağı, ABD, İspanya, Tunus, Fas, İran ve İtalya'da badem ve badem yağı üretimi vardır. Tatlı badem yağı, çok önemli bir e vitamini kaynağıdır. Ayrıca Badem yağının yapısında kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, potasyum ve çinko bulunmaktadır. Sitede şu an satışta bulunan ürün tatlı badem yağı'dır, yani sağdan soldan tatlı badem yağı diye duyduğunuz şeyle badem yağı aynı şeydir. Acı badem yağı esansiyel bir yağ olup zehirlidir.

Çeşili bakımlar için kullanılabilecek saf badem yağının yapısı hafif sarı renkte olur. Özellikle piyasada satılan bir çok yağın sahte olduğunu unutmayın. Orjinal badem yağı kokusuz olup, çakmak tuttuğunuzda yanmaz, özellikle saç bakımı için satılan bir çok yağın çakmakla yanıp yanmadığını kontrol ediniz, eğer yağ yanıyorsa saf değildir. Ayrıca saf badem yağının arka etiketinde içerik bilgisi olarak sadece prunus amygdalus dulcis oil yazmalıdır. Badem yağı başta kirpik bakımı, kaş bakımı, saç bakımı, sakal bakımı, bıyık bakımı, cilt bakımı gibi bakımlarda kullanılmaktadır.
 
Tatlı Badem yağı asit oranları şu şekildedir.

Badem Yağının Yaklaşık Asit Değerleri

Oleik Asit %68
Lİnoleik Asit %25
Palmitik Asit %4
Stearik Asit %1
Lİnolenik Asit %1
Palmitoleik Asit %1


Badem Yağı Faydaları

Çeşitli kaynaklarda badem yağının haricen, yumuşatıcı, yara bakımı, yanık bakımı ve saçları gürleştirici olarak kullanıldığı bildirilmektedir. Badem yağının faydaları noktasında en çok saç bakımı ve kaş kirpik bakımında yararlanılmaktadır. Badem yağı saça uygulanabilen bir saç bakımı yağdır, saçlarda kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, saç uzatıcı koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.
 
Karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının oluşmasını engelleyici, cilt besleyici, deri onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağından faydalanılmaktadır.
 
Kaşları küsmüş ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesinin çok başarılı sonuçlar verdiği bilinmektedir. Kirpiklerin bakımında da kullanılmaktadır. Badem yağı haricen uygulandığında, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar. 

Ayrıca Badem yağı otomobil konsolu bakımı, deri ayakkabı bakımı, çanta bakımı, ne bakımı, davul-tef-darbuka-bendir gibi müzik enstrumanlarının bakımında da faydalıdır.

Badem Yağı Nasıl Kullanılır

Badem yağı saf kullanılabileceği gibi diğer yağlarla karıştırılarak da kullanılan bir yağdır. Başlıca kullanım alanları şunlardır. Badem yağını kullanırken mümkün mertebe az kullanmaya özen göstermelisiniz. Çok yağ kullanmak çok iyi bakım yapmak anlamına gelmez. Badem yağını göz makyajı temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Bir çok makyaj temizleyici aslında geri yağlandırcıdır, bu yüzden yağlar iyi bir makyaj çıkarıcıdır.

  • saç bakımı
  • cilt bakımı
  • kaş bakımı
  • kirpik bakımı
  • sakal bakımı
  • bıyık bakımı
  • tırnak bakımı
  • el ve ayak bakımı

Badem Yağı Bakımı

Badem yağı bakımını gece yapmanız oldukça faydalıdır. Özellikle cildinize gündüz yağ sürmekten kaçınmalısınız. Cilt bakımında badem yağı kullanırken, akşamları 1-2 damla badem yağını cildinize nazikçe uygulamanız oldukça faydalı olacaktır. Saç bakımında badem yağı kullanacaksanız, Badem yağını biraz ısıtmanız ve saçlarınıza sürmeniz daha faydalıdır. Ayrıca saçlarınıza badem yağı sürdüyseniz duşa girmeden önce saçınıza bolca saç kremi sürmeniz gerekiyor, saçınıza sürdüğünüz krem saçınızdaki yağı emecek ve fazla yağı saçınızdan arıtmanız çok daha kolay olacaktır.

Badem Yağı Efsaneleri

Badem yağı için internet veya diğer online kaynaklarda bir çok saçma sapan bilgi yer alıyor. O yağdan üç damla, bu yağdan beş damla karıştırınca çok daha iyi bir yağ elde etmiyorsunuz, bu tarz yağların karışımı tariflerini veren şarlatanlardan uzak durun. Bir çok tohum yağının yapısı birbirine yakındır, dolayısıyla 30 farklı yağı karıştırmak çok iyi yağ elde etmeyeceği gibi çok iyi bakım da yapmış olmazsınız.

Ayrıca sedef, egzama, seboreik dermatit, yara, yanık, sakal çıkarıcı, bıyık çıkarıcı, saç çıkarıcı gibi tanıtımlarla ona deva buna şifa gibi yapılan anlatımlara ve şarlatanlara pirim vermeyiniz. Eğer bir hastalığınız varsa bunu kulaktan dolma veya internetten araştırma ile çözmek yerine muhakkak uzman doktorlardan yardım isteyiniz. Hastalıkğınız yağı, otu kullanarak geçmeyeceği gibi, sizin tedavinizi de geciktirir.

Badem Yağı Fiyatı

doa kozmetik olarak 30 ml badem yağını size 6 liradan satmaktayız. Badem yağı satın almak için yukarıdaki sepeti kullanabilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yap



Not: HTML'e dönüştürülmez!

    Kötü           İyi

Benzer Ürünler