Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan Cevizi Yağı
  • Stok Durumu: Ortalama 3 İş Gününde Kargo
  • Ürün Kodu: HCY001
  • Marka: doa
  • 15,00TL

Çeşili bakımlar için kullanılabilecek saf ve ekstra kalitede yağdır. 50 ml ambalajda gönderilir. 
 
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türüdür.……

Çeşili bakımlar için kullanılabilecek saf ve ekstra kalitede yağdır. 50 ml ambalajda gönderilir. 
 
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi 6-12 yaşları arası meyve vermeye başlar. 50 yıl kadar ürün verir. Ağacı 100 yıla kadar yaşar. Genellikle kurulmuş meyvesi toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi sütü denen yoğun sıvı bulunur.
 
Tropikal bölgelerde meyvesi için yetiştirilir. Meyvesinden hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır. Boyu 20 metreyi aşan Hindistan cevizi ağacından toplanan özsuyu tropikal bölgelerde mayalanarak palmiye şarabı üretiminde kullanılır. Meyvesinden elde edilen bir sıvı tıpta kullanılmaktadır.
 
Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır.
 
Hindistan Cevizi Yağı
 
Hindistan cevizi yağı bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağı yaşam ağacı olarak adlandırılır.  Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir.
 
Hindistan cevizi yağının yağ asit oranları aşağıdaki gibidir.
 
 
Yağ Asidi    Oran       
Oleik    % 6       
Linoleik    % 2       
Palmitik    % 9       
Stearik    % 3       
Lauric    % 47       
Caprylic    % 8       
Capric    % 6       
Myristic    % 18     
 
Hindistan Yağı (hint yağı) ile isim benzerliği dolayısı ile karıştırılmaktadır, fakat çok farklı yağlardır. Saf Hindistan ceviz yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.
 
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları
 
Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış, saç rengi verilmiş yani boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygular, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekleten kullanıcılar, bir çok saç problemini azalttığını bildirmektedir.
 
Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. 
 
ÜRÜNÜMÜZ EKSTRA KALİTE,  SAF ve SOĞUK PRES METODUYLA ELDE EDİLEN, KATI BİR YAĞDIR.

Yaz aylarında sıvı şekilde satışı yapılmaktadır.
 

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yap



Not: HTML'e dönüştürülmez!

    Kötü           İyi

Benzer Ürünler